Godmorgon!
Jag kommer uppdatera med större inlägg senare, är hos mina föräldrar så tänkte göra en blogg uppdate med mobilen tills vidare.
Jag hoppas alla haft en lika bra afton som jag hade, den var underbar. Däremot så hade jag inte mycket midsommar-feeling detta året, antagligen pga vädret faktiskt. Vädret var ju inte alls nice.
Hur som helst så stod jag för efterrätten igår, och jag kände ätligt talat inte för att göra min klassiska tårta, haha! Ville utveckla kunskaper lite, så valde en annan, samma smidighet och få ingredienser men sinnessjukt god.
Det är absolut inte den tjusigaste tårta jag gjort, men absolut en av de godaste.
Vad du behöver:
2 marängbotten
100g mjölkchoklad
1 påse maltesers
1 liter jordgubbar
1 pkt hallon
5dl vispgrädde
1 pkt Philadelphia
Tillvägagångsätt:
Börja med att ta fram ett severingsfat, på detta placerar du ena bottnen.
Sedan smälter du choklad (jag gjorde vattenbad), hela chokladet, lägg det smälta chokladet i en skål med halva pkt Philadelphia.
Vispa sedan upp hela grädden (alternativt under tiden som chokladen smälter), vispa den hårt.
Tillsätt sedan halva vispade grädden i skålen med choklad och färskost, vispa sedan samman detta.
Bre över denna färdigvispade blandning på första bottnen. Tillsätt Maltesers. Lägg sedan över andra bottnen.
Sedan tar du fram ditt pkt hallon blandar det med andra halvan Philadelphia, tillsätter resterande grädde och vispar samman.
Sedan brer du över hallonblandningen, jag valde att lägga över jordgubbar också, och maltserers även på denna blandningen. Sinnessjukt god.
Sedan la jag den i frysen bara för att fluffet skulle stelna en aning.
Kram så länge,
Anna ❤️
Philadelphia i tårta har jag aldrig provat, men det funkar ju utmärkt på cupcakes så det borde vara hur smarrigt som helst!
Jag personligen tyckte verkligen att det blev skitgott! Testa!
Kram!