Anna Nilsson

Hur gick det hos läkaren igår?

Det slutade med att vi åkte till barnläkaren igår. Vi kände att M var påverkad, han var liksom otröstlig och visade inga direkta tecken på hunger etc. Så vi valde att åka dit för att få en ”second opinion”. Tack och lov så behövde M endast tömma sin näsa för att få lättare att andas, sedan fick han Alvedon och en grundlig undersökning. Han är precis som jag och T, väldigt förkyld.

M vägde nu 7,8 kg så sista 2 veckorna har han haft en viktuppgång på 300g, jag blev först förvånad eftersom att han gått upp så mycket och snabbt sista tiden, men detta är helt normalt, nu börjar han liksom ”plana ut”, vilket är helt rätt. Han kan ju inte fortsätta att gå upp 800g på 2 veckor för då vet man till sist inte vad han väger, haha. Dessvärre fick vi ingen längd denna gången.

Nu har ju M hunnit bli 4 månader och tiden går så snabbt. Nu har vi även andra rutiner och dessa innebär:

21:00 nattning
07: vaknar, äter, somnar om
08: vaknar, leker fram tills..
10: äter, somnar sedan om och vilar fram tills..
11:30: sedan vaken och äter under dagen, fram tills 18-19 sedan sover han en stund igen..
Sedan blir det sista målet igen vid 21. Så nu är det ytterligare lite annorlunda, är dock glad att hans
sömn håller i sig så pass bra.

Förutom detta så hände det lite nytt förra veckan, han vände sig från mage till rygg, det var första gången för M, vi är super stolta över det såklart. Man är tacksam för så ”lite”, alltid. Mest stolta är vi att han nu kan vara så pass mycket på mage då han totalt avskytt det förut, det gör han inte längre, sedan han fick mer kontroll på musklerna så har han även lärt sig att gilla positionen bättre.

Vi ger fortfarande 180 i ersättning, men vi har börjat med gröt nu också. Så han äter 1/2 portion gröt varje dag i princip. Eftersom att M hade problem med magen när han var yngre så har vi valt att börja med en 1/2 portion tills dess att hans mage accepterat det och hänger på. vi ersätter alltså inget mål ersättning med gröt ännu utan tillssätter endast gröten. Han fick även testa några få få skedar pure förra veckan, bland annat mango.

Men jag resonerar så (beredd på att inte alla håller med), vi har börjat med gröt för att det inte skall bli för stort tycke vid endast de söta och sockriga sakerna, känner att för oss kan det vara fel ände att börja i. Är nämligen ”rädd” att han blir för glad i just de smakerna och då totalt ointresserad av gröten, gröten kan jag nämligen tycka är väldigt bra och därför vill jag få börja med den. Den innehåller mycket bra saker och jag känner att för M som endast haft sin ersättning i 2 månader nu så kan detta vara ett skönt komplement.

Förutom all denna information så hade ju M 4 månaders dag i söndags, den 11. Så då var hos min älskade Stinis som har en super kamera och ställde upp med att ta bilder på M, jag tror att han kommer uppskatta det när han blir äldre, och om inget annat så gör jag det. Vi kommer skriva ut dessa bilderna efterhand och sätta in i hans ”mitt första år” bok.
Här nedan får ni se behind the scenes och slutresultat:

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Åh, så bra att allt gick bra, och hoppas att lill plutten blir helt frisk snart, och även du fina Anna <3 Se till att vila & var rädd om dig. Och den där bilden är ju bara för underbar, verkligen en bild som jag tycker ni ska skriva ut till tavla eller liknande! <3

    1. jrtanna

      Men finaste du!!!! Du förgyller min dag med dina fina kommentarer!!!! Åh vad jag uppskattar detta ❤️❤️❤️ Tack, vad glad jag blir! Funderar på det och göra det till en stor tavla i vardagsrummet ??

stats