Anna Nilsson

Kärlekspiroger – Budget mat a la Anna

Ibland vill jag laga mat snabbt, okomplicerat och billigt. Ibland motsatsen. Igår kväll valde jag att göra ett recept som ärligt talat grundar sig hos min styvpappa, när han gjorde detta åt min mamma på deras första dejt typ -07, haha. Då kallade han detta ”kärlekspiroger”, det förfinar absolut något väldigt enkelt. Det har blivit att jag också kallat dem det. Nu vet jag liksom inget bättre namn. Denna rätt lagade jag framförallt mycket när jag studerade och bodde i Malmö, det är snabbt och lätt. Blir nästan alltid mat över för min/vår del. Förra veckan hade jag ett vegetariskt recept, så idag blir det motsatsen, haha.

Ingredienser (2-3 pers):
1 pkt smördeg
400g nötfärs
1 pkt taco krydda
1 pkt riven ost (valfri sort)
1 ägg

Tillvägagångssätt:

Smidigt som tusan. Bryn färsen. Tillsätt tacokryddan. Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla ut smördegen, kavla sedan denna för att maximera ytan. Sedan klipper du/skär med en pizzaslicer ut ”fyrkanter” och när färsen är färdig fyller du ett ”paket” med färs, tillsätter osten ovanpå sedan fäller du in hörnorna som ett ”kuvert”. När alla är färdiga, rör du ihop ett ägg i exempelvis ett glas, penslar det över och sedan in i ugnen ungefär 15-20 minuter. Klart! Till kan du ha creme fraiche, tacosås, ketchup – vad man nu än vill.

PS. Vill man kan man givetvis tillsätta paprika, tomater eller någon annan fyllning, men detta är min favorit. Allt som smakar tacos går hem liksom, haha, inte så kräsen.

Kram så länge,

Anna ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats