Anna Nilsson

Mathèos namngivning del 1

Åh, gud vart börjar man..

Det är så svårt att inleda hela namngivningen. Denna dag kommer för alltid betyda så oerhört mycket för oss. Att få dela denna dag med våra familjer, våra vänner och all släkt. M är lyckligt lottad som ha alla dessa fantastiska människor omkring sig. Vi kunde inte haft det bättre. Dagen var så oerhört stressig, både jag och T var så nervösa för om allt skulle bli så bra som vi hade föreställt oss. Det blev givetvis ännu bättre. Vi hade så många som ställde upp och hjälpte till.

Jag satt som sagt uppe natten innan och gjorde i ordning allt inför namngivningen, det jag satt uppe med var våra tackkort/programkort, jag kände att vi kunde tjäna in tiden genom att göra båda i ett. Då står vi inte kvar med att behöva skicka ut tack-kort efter namngivningen, vilket vi tyckte kunde vara skönt. Vi hyrde alltså båtklubben i Höganäs som är en helt perfekt lokal, liten och mysig, men trots det plats för 50-70 personer. Det finns all utrustning, ett kök som är utrustat med allt man kan behöva, alla städmedel etc finns på plats och nej, verkligen skitbra. Jag och T var uppe tidigt och fixade i ordning allt, dukning och bordsplaceringar och övriga förberedelser.

Jag är ärligt talat (om man får säga det själv) stolt över mig och T som lyckades fixa allt detta på egen hand och få göra detta till vår egen grej. Vi har frånsagt oss alla måsten och gjort detta helt och hållet på vårt eget sätt, det finns de som inte förstår upplägget och det finns dem som verkligen uppskattar det, vi är hur som helst så nöjda.

Jag kommer göra så att jag delar upp inläggen kring namngivningen, detta för att jag behöver invänta lite andra bilder för att på bästa sätt kunna presentera hela namngivningen. Dekorationer och alla tillbehör såsom muggar, tallrikar servetter etc har jag köpt via ett företag och för att på bästa sätt kunna presentera dessa saker och göra företaget i sig rättvisa vill jag invänta professionella bilder till detta.

Men jag kommer förklara lite kring vårt upplägg, lägga vissa bilder till det och sedan fortsätter vi detta i del 2 sedan.

16:00 började våra gäster anlända och förutom mig och T och barn under 1 år så var vi 44 st, helt fantastiskt att så många kom för att visa sin kärlek och sitt deltagande. I sista minuten fick min älskade Matilda avboka pga jobb, men det tar vi igen sedan. I övrigt hade vi alla på plats.

Enligt vårt program skulle själva ceremonin börja 16:30 och det programmet höll vi.

Vi inledde ceremonin med att vår privata ”trubadur” sjöng och spelade ”Välkommen hem” med Sonja Alden. Låten är helt fantastisk. Efter detta påbörjades själva dopet, det var min Pappa som döpte M, han gjorde det på så vis att han tog ett vatten tag för var namn M skulle bära, efter detta presenterades gudföräldrarna som är mina syskon. Min lillasyster, Sanna och min storebror, Rasmus. Sedan när själva ceremonin var avslutad så sjöng Hanna och Hampus spelade ytterligare två låtar. Då hade vi valt Vart du än går med Niklas Strömstedt och även Kärleksvisan med Sarah Dawn Finer. Kunde inte tänkt mig bättre låtar, men Hanna och Hampus gjorde allting ännu lite bättre. Helt fantastiskt var allting, verkligen alltså.

Detta emotionella vrak grät lite och höll om min lilla familj, alltså T och M.

Efter detta satte vi oss ner för mat och umgänge. Då hade vi valt att ha bordsplacering. Så T hade sina svärfar på sin sida och jag min svärmor på min. Efter detta byggde vi liksom ”utåt”. Vi gjorde vårt bästa för att anpassa efter allas känslor och tycke, det lyckades väl till 99%. Efter all mat och sådant, så hade vi lite mingel och umgänge. Sedan var det friplacering inför tårtan. Efter tårtan och så hade vi presentöppning, vi kände att vi ville kunna hedra alla och tacka ordentligt där och då istället för att bära hem och sedan skicka ett alldeles för ”simpelt” tack via typ facebook. Vi var inställda på att namngivningen skulle vara till cirka 19:30-20:00 och den tidsramen höll vi alldeles utmärkt. Efter det städade vi hela lokalen och åkte hem till min Mamma, där samlades vi hela familjen inklusive Mirmir och Göran. Rasmus och Carolina kom också. Super mysigt avslut och dagen kunde inte under några som helst omständigheter blivit bättre.

Jag kommer inte att gå igenom var present vi har fått för det blir helt enkelt för mycket, men vi fick ärligt talat typ ALLT. Haha, det finns inte en grej vi saknar. Vi fick mycket personligt, exempelvis ett halsband med M’s namn och uppgifter av min Mamma och Janne. Sedan fick vi fantastiska saker av både min svägerska och Jean och även från min kära Svärmor. Filtar med M’s namn och födelsedata, en gåvagn med M’s namn på, snuttefilt med M’s namn och födelsedata. V fick super fina kläder till M bland annat från Ralph Lauren, vi fick böcker och ja, alltså allt verkligen.

Det går inte att beskriva tacksamheten man känner, man liksom tackar och åter tackar men det känns aldrig tillräckligt. Vi diskuterade hela kvällen hur vi skulle göra detta på bästa sätt och vi insåg att vi kan inte mer än tacka hur mycket man än vill. Man insåg när kvällen var avslutad att man pratat ”lite” med vissa men man var ju så upptagen och försökte hinna med både allt och lite till helst, men vi hoppas att folk har förståelse för att det var liiiiiiiite stressigt, haha.

Jag tror att vi kommer avsluta denna del här idag, nu är jag lite stressad. Har en krönika som skall bli inskickad, sedan i eftermiddag så skall jag bege mig på grillning/picknick med mina kära ”mamas”. Känner att det kan behövas, slå mig ner med M och bara hänga i lugn och ro med våra vänner. Jag kommer även att posta vår personliga ”gästbok” hur vi valde att lägga upp det, sättet vi valde tror vi kommer betyda mer för M när han blir äldre.

Innan dess så skall jag dock faktiskt åka till Babyproffsen och kika in sittdelen till vagnen som vi har fått av min älskade bror i present till M. Det uppskattar vi verkligen till tusen.

I nästa del får ni läsa kring vår dukning, inspiration till hur man kan lägga upp saker, mat, recept till vår mat, ja, i princip allt som kan anses vara ”saknat” i denna del. Så stay tuned, jag kan i nuläget inte lova exakt när jag kommer kunna publicera nästa del då inväntar en hel del bilder då vi valde att ha fotograf under hela kvällen. Så återkommer då.

Kram så länge,

Anna ♥

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats