Header Image

Anna Nilsson

Välkommen till min blogg! Du har hittat till en person utan gråzon, i min värld är allt väldigt svart/vitt. Jag är 23 år och lever med min familj, som består av min man T, vår son Mathèo född 17 och den fyrbenta bebisen Alexia. Här får du läsa om min vardag, mina (starka) åsikter och mer därtill. Hoppas du skall trivas! För samarbete: [email protected]

Recept på broccoligratäng

Publicerad,

Jag såg att det fanns en hel del intresserade av broccoligratängen jag lagade förra veckan. Hos oss står jag för maten, dels för att jag tycker det är kul att laga mat men också för att T har sämre arbetstider än vad jag har och det underlättar oerhört i vårt vardagsliv.

Första gången jag skulle tillaga detta så var T så skeptisk, han tyckte det lät äckligt och han ”hatade” broccoli, han hatade alltså broccoli för att han aldrig hade ätit det.

Känner igen mig i hans resonemang dock, jag kan vara precis lika barnslig. Haha.

Men åter till ämnet så att säga..

Till gratängen behöver du: 

1 påse riven ost (gratäng ost)

2dl créme fraiche

3 ägg

1 dl mjölk

Bacon (jag använder 3 paket i min gratäng, för jag tycker att sältan bryter av det krämiga så bra, men det är valfritt)

Broccoli (jag tar ungefär broccoli så att det fyller en kastrull som täcker 1 liter, också valfritt)

Tillvägagångsätt:

Börja med att koka upp broccolin, det skall bara precis koka ett par minuter, börja även steka baconen. Jag vill gärna ha mitt bacon krispigt, så jag steker mitt rätt så väl.

Starta sedan ugnen på 200. Smörj en gratängform. Sedan kan du börja blandningen med ingredienserna ovan, i med mjölk, ägg, créme fraiche och osten i en skål. Krydda sedan med salt och peppar.

När broccolin är klar så fyller du formen med det, sedan på med baconet, sist häller du på den redningen du gjort och in i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Jag låter min stå ungefär 30 minuter, älskar krispig ost och krispigt bacon.

Hoppas det skall smaka!

Image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *