Anna Nilsson

Lapplisa inför tredje trimestern

Jag är en riktig lapplisa, jag hade inte överlevt utan mina lappar och notiser. Jag skriver upp exakt allting. Alla mina drömmar, stora, små. Alla projekt. Alla möten. Alla idéer. Och samma gäller med saker ”to-do”. Där har jag dock mestadels en app, men som nu i graviditeten har jag haft olika listor. Framförallt har jag haft listor för de tre trimesterna.
Nu är vi på sista listan och den är ju väldigt speciell. Allt är liksom ”finslipande” och det är så mysigt. Jag tänkte dela med mig av listan här för att till viss del inspirera och även för att kunna öppna dörrarna om jag missat något, då litar jag på att det kommer en kommentar.
– Alla produkter till skötbordet (separat lista)
– Boka total städning av lägenheten (vi tänkte faktiskt anlita ett företag för en stor städning, där de tar allt)
– Göra färdiga måltider och ha allt förberett (frysa in mat etc så att vi inte behöver fundera på det de första dagarna hemma)
– Tvätta upp samtliga kläder/påslakan (allt som skall tvättas och fixas kommer att lämnas till min mamma och mirmir, dels för att de vill och dels för att jag inte skulle finna tid att göra det då vi ej har tvättmaskin i lägenheten)
– Koka flaskor/nappar
– Installera bilskyddet ✔️
– Tvätta bilen (detta är ett måste även om vi inte väntar barn dock, haha, men nu känns det väldigt högt prioriterat)
– Fylla i faderskapet ✔️ (vi har valt att göra detta innan, till stor del för att förhindra att T inte skall få Mathèo direkt om det skulle hända mig något, på detta viset behöver han inte hamna i någon rättslig situation för att få vårdnaden om Mathèo, även känner jag att det är skönt att han är PAPPA till mitt barn officiellt innan han blir det på BB)
– Se över min försäkring en sista gång, vad ingår? ✔️ (känner att det är viktigt med en gravidförsäkring som är i princip heltäckande och sedan blir en bra barnförsäkring för Mathèo. Vi valde TryggHansa och tog inte en ”gratis” försäkring för gravida för den är i princip obefintlig om något faktiskt skulle hända)
– Ha allt köpt för amning ✔️
– Planera för Alexia ✔️ (Vi vill att Alexia är lämnad hos mina föräldrar i god tid innan själva BF-datumet för att hon inte skall bli lämnad själv här, och dels för att hon skall hinna landa lite. Känns som att man kan vara ganska trist och stressad sista tiden och vill inte att hennes rastning, lektid etc skall bli påverkad. Sedan skall hon få komma hem i lugn och ro, vänja sig vid ”lillebror”.
– Packa BB-väskan (separat lista) ✔️
– Montera upp vaggan (först skulle vi ha spjälsäng och den finns här hemma på plats, men efter mycket velande bestämde vi LÄS:jag att Mathèo skall få sova sina första 3-4 månader i samma vagga som min mamma, morbror, bror och även jag sovit i. Sedan tar vi fram spjälsängen igen när han växt till sig lite.
– Se över kostnader/tid på BB ✔️ (jag, kontrollfreak NO.1, ville ha full koll på vad det egentligen kostar för mig att spendera en natt eller två på BB, för att kunna förbereda sig på bästa sätt. Vi tänker dock inte stanna på övernattning om det ej finns plats för T, då åker vi hem, men om plats finnes så tänkte vi stanna 2 dygn)
– Ge extra nyckel till Mamma (Min mamma skall ha nyckel hit om hon behöver hämta något till Alexia, eller om hon har lust att fylla kylen lite innan vi kommer hem från BB, så att det finns mjölk etc)
– Se över alternativa bröstpumpar (jag har valt att inte köpa någon nu innan då jag inte vet om det finns behov för den, därför kommer jag att läsa på om det så kan jag bara be T åka och köpa om det skulle finnas orsak för det)
– Vagn klar m.tillbehör ✔️ (vagnen är nu färdig, den är rustad för samtliga årstider och utrustad med allt man kan behöva)

Detta är alltså min lista, lite småfix kvar men känner mig lugn och trygg. Om än lite stressad. Han är ju snaaaaart här.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats