Anna Nilsson

Svar på frågor del 1

Jag har valt att dela upp frågorna, då det är ett par frågor jag vill skriva inlägg om och inte endast svara simpelt på.
Men först vill jag tacka för era frågor och kul att det är så många som på denna korta tid har hittat hit.

Var bebis planerad?

Svar: Ja, Mathèo var planerad. Dock fick vi inte det berömda ”plusset” när vi som mest trodde det. Vi valde att ta bort preventivmedel i januari tidigare detta året och ”försökte” sedan, jag skriver ”försökte” då det inte var så att vi på något vis gick in för det mer än vanligt, vi hade sex helt enkelt haha. Någonstans tror man att plusset skall komma samma vecka, helst dag som man har sex för första gången oskyddat, men så gick det inte riktigt till. Vi försökte sedan i 5 månader men inte ett plus så långt man såg i horisonten med kikaren. Samtidigt hade vi en flytt på gång och lite andra olägenheter som gjorde att vi la vårt projekt ”bebis” på hyllan. Sedan flyttade vi och fortsatte med vårt utan en tanke på att vi kunde bli gravida även nu. När det hade gått ytterligare en tid så hade jag inflyttningsfest med samtliga av mina tjejkompisar, vi festade och levde rövare. Dagen efter så mådde jag så fruktansvärt dåligt (jag blir aldrig bakis), jag kunde inte röra mig, jag mådde illa, kände mig nästintill lite drogad. Men mer tanke än så la jag helt enkelt inte till det. På söndag när jag fortfarande mådde lika kasst så valde jag att gå upp och ta ett test direkt på morgonen, där.. Där på den fantastiska stickan fanns då plusset. Kram.

Har du många vänner/bekanta i din närhet som kommer få barn ungefär samtidigt/har små barn? Eller har du som jag ingen alls i din närhet som är i samma stadie? 

Svar: Otroligt nog är jag i stort sett sist ut i min umgängeskrets. Det är en blandad skara barn, men alla har. Min närmsta vän sedan 20 år tillbaka väntar sitt första och är beräknad 21 dagar innan mig. En har två barn, Anton två år och Bella 9 månader. En har första barnet, en dotter, Lexi som är 9 månader. Och sist Matilda, en son på 4 år. Jag kan tycka det är väldigt skönt,  jag känner inte samma behov av mamma-grupp, jag har många att prata med och framför allt kommer min son har någon att leka med, ”växa upp” med. Jag har dock tjuvat på ditt instagram-konto efter att du lagt din kommentar och vi bor ju väldigt nära, så du kan ju bara lägga ett DM på instagram så är du inte ensam längre. (Om du vill förståss). Kram.

Skall du amma?

Svar: Kan jag amma, så absolut vill jag, mer än allt. Detta har varit mitt största frågetecken under graviditeten, jag är inte orolig för förlossningen etc, men jag är orolig att jag ej skall kunna amma. Jag vet att det är många som klarar det fin fint ändå, och att ersättningen idag har utvecklats super mycket. I min egen umgängeskrets är det i princip 50/50. Några har valt att inte amma alls, några har ammat i 8-9 månader. För mig är det något jag verkligen vill och hoppas skall fungera bra för mig och Matheo, om inte så har jag en hel duns att fråga om råd/hjälp ifall vi behöver välja ersättning istället. Jag kommer absolut med största kärlek och beslutsamhet göra det som är bäst för Matheo, inte ”för mig”.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Hej,grattis till bebis! Vill bara tipsa om en grupp på facebook ”amningshjälpens slutna grupp” där du kan få svar på frågor och läsa om amning. Det är inte det lättaste och kräver mycket tid iaf de tre första månaderna, MEN det är så jääkla mysigt! Har själv en son på 7 mån som jag ammar 🙂 lycka till på förlossningen,det är otroligt häftigt!!

  1. jrtanna

   Hej, Kajsa!
   Vad kul att du lämnat en kommentar, sådant uppskattas alltid! 🙂 Framförallt tusen tack för tips skall absolut anmäla mig till gruppen.
   Verkligen tack!!!
   Kram, Anna

 2. Thérèse

  Känner igen mig i dina tankar kring amning. Den är väldigt viktig för mig också, och jag hoppas verkligen att det kommer funka att amma. Går det inte så får jag förstås ändra mig – det viktigaste är att bebisen mår bra och får näring – men målet är ändå att amma och att göra det så länge bebis vill.

stats