(Fre)Dagen till ära tänkte jag tipsa om en gratäng vi älskar här hemma. Nybliven favorit.
Jag gjorde den för första gången för 3 veckor sedan ungefär och det blev snabbt en favorit.
Till gratängen behöver du:
4 port ris
4 kycklingfileer
1 msk olja
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 chilisås
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1,5 dl riven ost
250g broccoli
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt anvisningar.
- Skär kyckligen i bitar, stek dem i olja med salt och peppar.
- Lägg sedan kyckligen i en ugnssäker form.
- Koka upp grädde, chilisås, oregano, salt och peppar i en kastrull. Häll sedan såsen
över kycklingen. Strö över osten och in i ugnen 15 min. - Ansa broccolin och skär den sedan i mindre bitar. Koka i saltat vatten i 4 min.
- Servera kycklingen med ris och broccoli,
Tips: Om du/ni (precis som jag) gillar lite starkare mat kan ni dels göra dubbel sats så men då också med 1 tsk sambal oelek i. Hur gott som helst. Rekommenderas.