Anna Nilsson

Kyckling gratäng

(Fre)Dagen till ära tänkte jag tipsa om en gratäng vi älskar här hemma. Nybliven favorit.
Jag gjorde den för första gången för 3 veckor sedan ungefär och det blev snabbt en favorit.

Till gratängen behöver du:

4 port ris
4 kycklingfileer
1 msk olja
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 chilisås
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1,5 dl riven ost
250g broccoli

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisningar.
  3. Skär kyckligen i bitar, stek dem i olja med salt och peppar.
  4. Lägg sedan kyckligen i en ugnssäker form.
  5. Koka upp grädde, chilisås, oregano, salt och peppar i en kastrull. Häll sedan såsen
    över kycklingen. Strö över osten och in i ugnen 15 min.
  6. Ansa broccolin och skär den sedan i mindre bitar. Koka i saltat vatten i 4 min.
  7. Servera kycklingen med ris och broccoli,

Tips: Om du/ni (precis som jag) gillar lite starkare mat kan ni dels göra dubbel sats så men då också med 1 tsk sambal oelek i. Hur gott som helst. Rekommenderas.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats