Fantastiskt god thaigryta
Nu har vi gjort denna rätten för 2:a gången och den förtjänar absolut att hamna i min recept-kategori, få rätter förunnat, haha. Den går snabbt att göra och har billiga ingredienser, anser vi.
Vad du behöver:
4 portioner äggnudlar (oftast motsvarande ett paket)
900g kyckling
2 röda paprikor
1 purjolök
400ml kokosmjölk
2dl vispgrädde (beroende på om man vill ha den mer krämig eller ej)
1 lime
3dl hönsbuljong (antingen buljong kokt i vatten eller färdig fond)
1msk curry
1 msk strösocker
2 vitlöksklyftor
Tillvägagångssätt:
- Börja med att steka kycklingen. När den är klar så avlägsnar du den från stekpannan. Lägg kycklingen i en tallrik tills vidare.
- Ta sedan lite olja i pannan och fräs purjolök, vitlök och paprika. Stek det tillsammans med curry och socker.
- När det har stekt cirka 2-3 minuter på svag värme, så tillsätter du kyckling, kokosmjölk och buljong. I vårt fall då även vispgrädde. Låt koka på svag värme.
- Under tiden som det kokar upp, så kan du börja koka nudlarna. De skall i regel kokas 4 minuter, men kolla anvisningarna som finns på förpackningen.
- Avslutningsvis delar du en lime och tillsätter själva saften från limen i grytan. Sedan är det valfritt om man blandar allt i ett eller om man serverar var för sig.
Hoppas det smakar! ♥
Nej men så gott det där såg ut kram o fin tisdag
Tack finaste du! Och detsamma verkligen <3
Mums, den ser jättegod ut! Måste testas & göra någon gång 🙂 tack för receptet fina <3
Åh, tack för du stannade och kommenterade finaste du <3 Man blir ju så glad! Kram!