Anna Nilsson

Checklista för vår namngivning

Ja, det närmar sig verkligen med stormsteg och det kommer bli sena nätter onsdag/torsdag när T är ledig för sista piffet. På lördag är det dags. Vi har valt att göra en egen form av namngivning, för oss är detta som sagt inget kyrkligt eller på något vis traditionellt, precis som vi gillar det. Det blir inga större avslöjanden än utan det sker på måndag om en vecka när det finns fina bilder för att beskriva vårt arrangemang. Men vi har valt att ha sångerska, gitarrist och en fotograf. Detta för att föreviga dagen/kvällen på bästa vis. Att namnge sitt barn är för mig väldigt stort och något du gör den enda gången i livet för det barnet, inget till att gå miste. Vi kommer ha en icke-traditionell gästbok, för jag vet att jag som 18-20 år inte hade velat bära med mig en gästbok från dopet och av den anledningen har vi valt att göra det på ett sådant sätt där vi tror att M kommer uppskatta det och vilja bära det med sig.

Min pappa kommer alltså vara den som ”döper” M och det kommer vi göra via en skål som följt med i generation på min Mirmirs sida, från början är det en gåva till hennes far, dvs min gammel-morfar Ivan. Det kommer vara en ceremoni som pågår mellan 5-10 minuter sedan är det dags för mat och tårta. Jag kommer göra egna programkort för kvällen som även blir tack-kort till våra gäster, detta för att minimera arbetet att sedan skicka ut något och eftersom att vi heller inte valde att göra någon större inbjudan än facebook-event lägger vi större krut på fina program-kort/tack-kort. Vi uppskattar bli mellan 40-50 pers. Och kommer ha det i en båtlokal i Höganäs, eller båtklubb-lokal som också varit tradition för familjen att ha sina fester på. Den är superfin. Gudföräldrar blir min lillasyster, Sanna och min storebror, Rasmus. Vi har valt att bjuda familj men också nära vänner till oss, vänner som vi anser kommer spela roll i M’s uppväxt och finnas där som vägledning och förebilder.

Jag har verkligen bläddrat igenom Pinterest fram tills sent på nätterna för att finna just det jag söker vad beträffar dekorationer, tårta och även lite fina texter till de som skall bli gudföräldrar. Jag rekommenderar alla att söka på ”name ceremony” eller ”baptize” för att finna det ni söker. Det kommer bli ett stort-stort inlägg kring namngivningen på måndagen, den 22:e maj. Så då får ni alla bilder, jag kommer detaljerat beskriva hur vi tänkt kring vissa saker och hoppas då på att få vara en inspiration till andra.

Jag har gjort olika former av samarbeten inför detta dopet så de kommer också att presenteras i det inlägget, där kan eventuellt bli en rabattkod till er mina kära läsare, så går du i tankar inför dop eller namngivning ha is i magen så skall jag lösa något för er.

Kram så länge,

Anna ♥

Här är lite inspiration tills den 22:e

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats