Anna Nilsson

Uppdatering kring M

Ja, i tisdags var vi på babymassage för första gången. Det var verkligen givande och det passade mig och M perfekt. Den glidaren bara njöt igenom hela massagen och det är ju precis så det skall vara. Vår BVC går utbildning som massageinstruktör så det skall bli kul att få utvärdera henne sedan. Tycker hon är duktig på att förklara och visa, M är största beviset på det, hehe.

Efter massagen så gjorde vi längd/vikt. Och vår fina kille är uppe i 6,2kg och 59 lång, så han växer på ett håll. Precis som jag och T gjorde som små. Och jag hade inte valt annorlunda. Det blir många veck att smörja och vårda, men ack så värt. Utan de kinderna vet jag inte hur han hade haft det, haha, skämt å sido. Men han är super duktig.

De största skillnaderna vi märker:

 • Han vill gärna stå på benen och få hoppa och liksom sträcka sig.
 • Han är inte speciellt road i famnen såvida han inte sover, han trycker fram hakan och vill visa
  att han vill upp och inte ligga där.
 • Han är vaken längre perioder i sträck istället för att vila sedan vara vaken, han är vaken under eftermiddagen, från lunchtid framåt 6-tiden på kvällen sedan efter det börjar han liksom komma till ro och han är vaken i omgångar
  men mestadels efter 18 så slumrar han till.
 • Han skrattar så fort man liksom ”leker” och han svarar när man pratar med honom, absolut inget som man förstår (uppenbart) men han liksom visar att ”hej, jag hör dig så pratar mer”. Typ så.
 • Han har hittat sina händer och de åker in/ut ur munnen i tid/otid.
 • Han uppskattar sina leksaker i gymmet, mer och mer. Han får verkligen blicken på dem och han pratar med dom mest hela tiden känns det som.
 • Vi har nu börjat lägga honom vid 22 och sedan ligger han där tills han somnar vilket är senast 23, sedan vaknar han igen framåt 8-9 på morgonen och då erbjuder vi honom 180 istället för 150 som han äter under dagarna.
 • Han har ökat storleken på själva ”flakssugen”, nu har han storlek 2 istället för storlek 1. Vi märkte detta genom att han började bli frustrerad vid matning, han liksom sparkade med benen och visade att ”nej, jag tycker detta tar för lång tid, ge mig mat NU”. PRONTO. Så efter att vi ökade den storleken är han mer nöjd vid flaskan och äter likt inget annat.
 • Han börjar uppskatta att bada mer, det var ju sååådär kul de första 2 månaderna kan jag säga. Inte hans grej alls, verkligen, men nu har vi hittar vårt sätt som funkar.
 • Han blir snabbt reserverad/lite blyg när någon pratar och verkligen har kontakt med honom, känner han inte igen rösten så svarar han inte alls, utan då kommer den berömda underläppen.
 • Han har nu storlek 62 i byxor och 68 i body. Haha, han växer ju som sagt på ett håll. Här är inga alternativ.

Nedan ser ni hans nya garderob. Allt newbie, givetvis förutom weekend offender bodyn som är inköpt på sweetandtender i Helsingborg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats