Anna Nilsson

Gårdagens slappe-middag + recept

Haha, ja, rubriken ovan lyder sådant därför vi inte har ett bra namn för maten jag gjorde. Haha! I vår vecko-matsedel hade jag bara skrivit italienska varma mackor och ja, det kan man väl kalla det. Men namnet har ingen direkt grund, haha. Bara jag som är lite ”egen”.

Hur som helst blev dessa alltså en succé här hemma, så det är jag väldigt glad för. T är inte alltför lätt att pleasa, kan man säga. Älskar dock sådan här mat som är billig, lätt men ack så god.

Vad du behöver (2 personer):

2 kycklingfiléer
4-8 skivor vitt surdegsbröd (Beror på om du vill ha dubbelmacka eller enkel)
Pesto
2 förpackningar mozzarella
1 paprika
Ruccola
1 paket körsbärstomater

Tillvägagångssätt:

  1. Salta och peppra kycklingen. Stek i olja 10-15 minuter på vardera sida.
  2. Bred pesto på samtliga brödskivor
  3. Lägg ruccola på ena brödskivan, sedan mozzarella, paprika och sist kycklingen. 
  4. Lägg de resterande skivorna som lock.
  5. Stek mackorna på låg värme i olja, i en stekpanna. Stek tills osten smält.

Min bild gör absolut inte rätten rättvisa, men jag tycker absolut att ni skall testa ändå. Lätt, mättande och j*kligt gott.

Fruktansvärt gott alltså, kommer definitivt göra detta fler gånger.

Kram så länge,

Anna ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats