Anna Nilsson

Tips i värmen när det gäller våra barn och information kring ersättning

Inledningsvis, största största tack till er respons igår på inlägget. Vet att det var några som kanske kände igen sig, men så många hade jag aldrig trott. Detta är ju verkligen hela syftet med bloggen, med att dela med sig, när man kan finnas där för någon annan lite ”omedvetet”. Underbart!

Hur som helst så var vi på BVC igår. Vikt och längd, och lite prat. Om 2 veckor har vi matsamtal vilket skall bli väldigt spännande, kommer då även berätta exakt vad det innebär, vet att en del redan frågat. Nu är M snart 4 månader om bara några dagar, helt otroligt. Tiden går så snabbt som alla säger, det gör verkligen det.

Igår vägde alltså M nästan 7,5 kg och var 64 lång. Jag är glad att längden börjar komma ikapp honom, det är en liten lättnad. Haha! Han är så rolig när man funderar på vissa saker. Han äter fortfarande 180 och vi kommer mest troligt att börja med 210 inför nattning, känner att han inte står sig lika länge på 180 och han visar ett behov på att vilja ha lite mer.

Vi kommer inte ersätta alla 180 mål med 210, det är han inte redo för, men just att ”bunkra upp” inför natten kan vara bra,
Nytt med M är att han hittat sitt skratt, så det blir mer skratt än bara leende, överlag har han funnit sina stämband, haha, han skriker rakt ut men det är liksom inte ett ”skrik” mer ett test på hur högt han kan komma, haha. Sötenosen. Annars pratar han mycket, han tränar på att greppa saker och har blivit duktig på det. Han power-napar, det är inga vilostunder på 4-5h längre, icke, haha. Det är max 1h, sedan kör han igen.

OCH DESSA HÄNDER?! VEM VISSTE ATT DE KUNDE SMAKA SÅ GOTT? HAHA! Han tuggar på sina händer, dygnet runt, just nu inväntar vi bara att han skall hitta fötterna också och med min fobi så skall denna vana avvänjas omgående. Haha! Blir inget tå-sugande här icke. Ueeee.

Vet att många frågar kring ersättning, speciellt efter debatten på aftonbladet, så jag kommer lista lite frågor och svar nedanför och hoppas ni får de svar ni önskar.

 1. Hur vet ni att han inte blir tillräckligt mätt?
  Svar: Denna frågan har kommit tidigare i kommentarer och även ibland i sammanhang där man diskuterar matning/ersättning. Vi märker det på ett sådant sätt att han fortsätter suga på flaskan trots att den är ekande tom, han tyder på missnöjdhet i form av gnäll när man tar bort flaskan och då får vi trösta honom. Han lämnar aldrig kvar något i flaskan, kräker i princip aldrig. Detta är små saker och behöver absolut inte gälla alla, men det är så jag märker att M är i behov av mer mat. Sedan kan man också testa. Har du serverat exempelvis 90 eller 120, gör 90 till och se om hen vill ha mer. Dricker hen mer så är det mest troligt bra att testa gå upp ett steg inför nästa, blir det för mycket så kräker de och då är de inte redo för mer mat än.
 2. Vilken typ av ersättning ger ni?
  Svar: Vi ger NAN 1 Sensitive, detta ger vi för att han hade en ganska känslig mage när vi började med delmål och för att underlätta för honom så valde vi denna som är mest snäll mot magen, det finns även motsvarande i Semper om man inte vill byta märke.
 3. Hur många mål per dag?
  Svar: Detta beror givetivs lite på hur tidigt han vaknar, men han äter mellan 5-6 mål per dag, motsvarande var 3:de timme.
 4. Hur har ni gjort i värmen? Påverkas M av vädret?
  Svar: Givetvis påverkas M oberoende på hur mycket vi försöker underlätta för honom. Han blir mer varm om vi har honom i famnen, men han blir både arg och mer varm av att ligga i vagnen eller sängen, så det är lite hopplöst kan man säga. Vi har valt att göra så att vi har serverat M hans mat lite kallare för att det skall bli mer behagligt, jag personligen gillar inte varm mat när det är mat ute så vi har gjort så. Utöver detta så kan man om man är orolig för vätskeintaget så kan man antingen ge lite på en tesked, eller också så kan man hälla vatten i deras vanliga nappflaska och låta de dricka lite. De åker rätt ut igen. Däremot är vätska/vatten lite bindande, så man skall inte ge för mycket, men i värmen så får man någonstans resonera lite ”bättre lite för mycket än för lite”. Jag har tagit dessa råd av min BVC så det är inga påhittade råd. Jag anser att jag hellre ger M ”kall” mat och lite vatten än att han skall behöva bli uttorkad för värmen påverkar de mer än man tror.

Jag hoppas att ni har fått lite svar på de frågor som poppat ut. Nu blir detta mest troligt sista inlägget i M 2-3 månader, nästa gång så startar vi nytt kapitel i 4-5 månader. Spännande!!!!

Kram så länge,

Anna ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats