Anna Nilsson

Vad gör man dagen innan man skall föda?

Bra fråga, eller hur? Imorgon skall vi liksom hänga på förlossningen tills dess att M har tagit sig ut. En väldigt speciell känsla ligger i kroppen. Jag är hög på känslor. Jag gick medvetet upp väldigt tidigt imorse för att jag vill kunna somna ikväll, är annars orolig att stå utan sömn imorgon och det känns inte helt optimalt. Vi skall hur som helst handla det sista idag, sådant som skall finnas alltid. Mejeriprodukter, pålägg etc, den stora handlingen blev gjord för en vecka sedan så frysen är full. Matlådor är gjorda. Förutom det skall jag göra den sista städningen, damma av, moppa golv etc. Jag är lite av den kalibern att om vi skall iväg så städar jag alltid lite extra innan vi åker, för mig finns det inget värre än att komma hem till ett ostädat hem. Skall vi åka iväg och sova borta så vill jag ha allt klart innan. Så detta är inte en typisk förlossnings grej haha. Tro det eller ej. Efter det skall de sista sakerna tvättas upp, både vårt och M’s. Majoriteten av hans kläder är klara då både svärmor och Mamma tvättat. Men har ju hunnit köpa lite till givetvis haha, jag har ju frånsagt mig allt ”arbete” den första tiden. Jag har bestämt att jag inte skall städa, tvätta eller laga mat haha, och då T inte är av den kvalite jag kräver så har jag alltså preppat innan istället.

Kvällen skall avslutas med middag hos min Mamma och ”Dad” Janne. Min mirmir och storebror Rasmus skall också dit. Mamma skall göra sin berömda baconinlidade köttfärslimpa,

YUMMY!

Sist, jag har fått mycket ”lycka till” av både nära och kära. Men samdidigt en fråga ”hur känns det?” Ja, alltså hur känns det.. Jag har fjärilar i magen, inte att förknippas med bebis rörelser för de är inte ”fjärilar i magen” rörelser längre, de är mer i Richter-skala bemärkelse nu i vecka 38. Fjärilarna i magen är en nykärs-känsla, T var ju min första kärlek i livet som jag träffade när jag var 13, och det är väl lite jämförbart med känslan som ligger i kroppen. Jag skall ju träffa min nya kärlek imorgon och har förberett T att han dessvärre faller ner på en stadig 3:a efter att ha kämpat sig till en 2:a plats. M lär bli 1:a men sedan är Alexia allmänt svårslagen. Jag har förutom det generella tecken på att kroppen börjar göra sig redo, antagligen mycket ”tack vare” hinnsvepningen. Brösten ömmar mer än vanligt igen, läckage av mjölk är mer påtagligt, mensvärken håller i sig. Igår tog jag en väldigt lång dusch där jag hade hårmask i, rakade ben och övriga kroppsdelar (så noga man kan utan att se något), och jag liksom tog tid för mig själv. Målade tånaglarna etc. Vill ju verkligen visa M vilken milf som byggts upp under 9 månader, för så är det väl? ? Nej, det var rent och skärt skitsnack, jag får fortsätta med filter och för mycket smink helt enkelt.

Men nu är jag inne på andra koppen kaffe och skall sakta kicka igång dagen. Hörs mer under dagen sedan blir det nog lugnt (ett tag) när jag träffat min son.

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats