Header Image

Anna Nilsson

Välkommen till min blogg! Du har hittat till en person utan gråzon, i min värld är allt väldigt svart/vitt. Jag är 23 år och lever med min familj, som består av min man T, vår son Mathèo född 17 och den fyrbenta bebisen Alexia. Här får du läsa om min vardag, mina (starka) åsikter och mer därtill. Hoppas du skall trivas! För samarbete: [email protected]

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Publicerad,

Idag fick jag ta del av en helt fantastisk lasagne, verkligen. Idag blev det vegetariskt vilket verkligen är helt nytt för mig, jag har verkligen ingen kunskap kring området, men det var verkligen hur gott som helst. Känner att jag vill ge mina läsare ett recept på vegetarisk lasagne, för de som vill testa äta utan köttet eller också för mina läsare som är vegetarianer.

Ingredienser (4 portioner)

  • Olivolja
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 300 g spenat, hackad
  • 300 g ricottaost
  • 100 g fetaost, smulad
  • 3 krm riven muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/4 dl riven cheddarost

Tillvägagångsätt

  1. Sätt ugnen på 200grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet).
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka 1 minut.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatbladningen med ricottan, fetaosten och muskot. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen.
  5. Grädda i ugnen  ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare.
    Servera med en tomatsallad.

IMG_5425

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *