Anna Nilsson

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Idag fick jag ta del av en helt fantastisk lasagne, verkligen. Idag blev det vegetariskt vilket verkligen är helt nytt för mig, jag har verkligen ingen kunskap kring området, men det var verkligen hur gott som helst. Känner att jag vill ge mina läsare ett recept på vegetarisk lasagne, för de som vill testa äta utan köttet eller också för mina läsare som är vegetarianer.

Ingredienser (4 portioner)

  • Olivolja
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 300 g spenat, hackad
  • 300 g ricottaost
  • 100 g fetaost, smulad
  • 3 krm riven muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/4 dl riven cheddarost

Tillvägagångsätt

  1. Sätt ugnen på 200grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet).
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka 1 minut.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatbladningen med ricottan, fetaosten och muskot. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen.
  5. Grädda i ugnen  ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare.
    Servera med en tomatsallad.

IMG_5425

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats