Anna Nilsson

Fläskfilégryta

Igår gjorde jag ett nytt recept, en fläskfilégryta. Super gott. Godkänd av T också som agerar matkritiker här hemma.

Tänkte dela med mig av detta recept då broccoligratängen var så efterfrågad sist. Denna gryta kan göras med olika tillbehör, och kan serveras antingen med wok/rot-grönsaker eller ris. Vi valde ris igår.

4 portioner

1 fläskfilé (tips: använd ytterfilé om du vill hålla nere kostnaden)

2,5dl créme fraiche

2,5dl vispgrädde

Bacon (du kan ta allt från 1-3 paket, vi tog givetvis 3 och tyckte det blev perfekt)

1-2tsk sambal oelek (samma här, smaksak givetvis, vi tog 2tsk och det blev inte starkt, mer lagom)

2 msk kalvfond

2msk kinesisk soya

Tillvägagångssätt:

Stek upp bitarna fläskfilé, när det blivit en fin gyllene färg så kan du ta detta åt sidan. Stek sedan bacon tills det är knaperstekt, tillsätt sedan fläskfilén till baconet tillsammans med ovanstående ingredienser, låt sedan detta koka under tiden som du kokar färdigt riset.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats