Anna Nilsson

Mina bästa serie-tips

Här hemma har vi alltså haft maraton på serier sista tiden, vi har också en oskriven regel att ingen ser ett avsnitt utan den andre. Haha! Då blir det ett j*vla liv i luckan skall ni tro. Hur som helst hade jag en frågeställning igår på medier kring intresse av att jag ger en tips-lista, många önskade så, så här sitter vi nu. Vi kollar oftast serier med en specifik genre, så denna tips-lista kanske inte passar alla. Detta är några få som jag hoppas skall uppskattas.

 

 1. Innan vi dör
  En känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, brutal maktkamp i undre världen och personliga offer. Denna serie tyckte vi var grym, likväl som du följer spänningen så får du dig ett skratt i vissa situationer. Jag längtar tills det kommer en ny säsong, ovan har ni en direktlänk till serien.
 2. Gåsmamman
  Sonja (Alexandra Rapaport) lever ett bekymmersfritt liv med sin älskade familj. Maken Fredriks marijuanaverksamhet ger familjens ekonomi en guldkant. Men tillvaron slås i spillror och Sonja tvingas spela ett livsfarligt spel med både den organiserade brottsligheten och polisen för att skydda sina barn. Hon kan inte längre vara säker på vilka som är hennes vänner och vem hon kan lita på.
  Många av er har säkert redan sett denna fantastiska serie, men om inte.. Se den! Grym är den och den nya säsongen drog verkligen inte ner betyget. Denna följde vi slaviskt. Denna är dock relativt brutal, händer väldigt mycket och en del saker sätter sig verkligen i båda tankar och hjärta.

 3. Farang
  Svensk dramathrillerserie från 2017 med Ola Rapace och Louise Nyvall. Rickard är en före detta kriminell som efter att ha vittnat mot sina kumpaner lever i Thailand med skyddad identitet. Tio år senare söker hans tonårsdotter Thyra upp honom. Dotterns närvaro blir en väg ur isoleringen, men priset är sårbarhet och snart är både Rickard och Thyra i fara. Denna har vi precis sett klart och vi önskade så att det fanns fler säsongen färdiga, men det gjorde det dessvärre inte ännu. Längtar redan till nästa säsong, denna är även ganska brutal (förvarning).

 4. Torpederna – Ny säsong ute
  Svensk dramakomediserie med Torkel Petersson, Leo Razzak och Liv Mjönes. Allt Sonny drömmer om är ett vanligt Svenssonliv med villa, Volvo och hund. Men hans gamla liv som kriminell gör sig påmint jämt och ständigt och visar sig vara svårt att lämna bakom sig. Efter lite mer dramatiska och allvarliga serier är detta den exakta motsatsen, i denna serien är det mer skratt än allvar. Haha, vi dör varje gång.

 5. Suits
  Manhattan-advokaten Harvey Specter hittar en perfekt partner i det gatusmarta underbarnet Mike. Problemet är bara att Mike hoppat av college och saknar juristexamen. En väldigt kort beskrivning, men den är grymt bra. Mike går alltså till en anställningsintervju som advokat trots brist på erfarenhet och utbildning. Det finns flera säsonger och vi har till och med sett om denna, både en och två gånger.

Detta blir alla tips för denna gången, hoppas ni hittar något ni gillar.

Kram så länge,

Anna ♥

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess

  Jag älskar Suits! ? Jag började titta på serien för 2 1/2 vecka sen. Jag har redan sett klart alla 6 säsongerna ? Fattar inte varför jag trotsat alla mina kompisar som sagt så länge att jag måste se serien ?

  1. jrtanna

   Åh vad kul med en kommentar ❤️❤️ Håll med om att man själv känner sig som en advokat efter? Haha! Känner mig så förbaskat smart ????

stats